Skolprojekt, grupparbete.

Brief: 
Vi ska göra en rebranding av varumärket BQ redovisning. BQ är en redovisningsbyrå som bygger på trygghet och personlighet. De erbjuder smidiga helhetslösningar och satsar på god, personlig kontakt med sina kunder. Företaget växer och har stora ambitioner. Målet för framtiden är att bli en affärsbyrå, det vill säga att BQ även ska vara en byrå som hjälper till med marknadsföring och sälj. Detta måste reflekteras även i deras branding. Den nya grafiska profilen ska föra BQ in i framtiden.

Insikt: Vi vill lyfta ur BQ från den generiska och många gånger likartade redovisningsbyrå-estetiken som vi återfunnit hos en rad olika redovisningsbyråer. Istället vill vi framhäva ett fräschare och roligare grafiskt manér utan att för den sakens skull skada eller göra intrång på den autenticitet och seriositet som den nuvarande grafiska profilen framhäver. BQ är mer är en redovisningsbyrå, den grafiska profilen ska därmed vara mer än en redovisningsbyrås.
Lösning: Vi byter namn från BQ till BEQU och ger varumärket ett lyft med ny logga, färgpalett, typografi och grafiskt manér. Den nya identiteten sticker ut i branschen och banar vägen för BEQU's framtid som mer än en redovisningbyrå.
Grupp: Siri Gyllstad (designer), Nelly Stjerna (AD)

Fler projekt

Back to Top